Over ons

// Inspireren, stimuleren, delen en uitwisselen //

Over Zonderpunt

Zonderpunt Collective is ontstaan in 2018 en bestaat uit een groep jonge, autonome makers. De kunstenaars hebben een eigen kunstenaarspraktijk, maar werken ook regelmatig aan projecten als collectief. Samen worden er avonden georganiseerd met het doel elkaar te inspireren en stimuleren, te delen en uit te wisselen.

Iedere kunstenaar maakt vanuit eigen expertises en fascinaties en neemt deze mee in de maak- en deelavonden, gezamenlijke projecten en exposities. Door middel van deze diversiteit kijken de kunstenaars vanuit verschillende perspectieven naar de wereld en worden ze telkens door elkaar geïnspireerd en uitgedaagd tot nieuwe inzichten.

Bij de activiteiten van Zonderpunt is er met name aandacht voor het experiment, het spelen en het zoeken naar nieuwe verbindingen, samenhang en interactie. Zonderpunt Collective is altijd in beweging, op zoek naar hoe het zich kan blijven ontwikkelen.

Expositie overzicht

2022. Draagbare expositie ‘a series of walking white cubes’, Studio Total, De Nijverheid, Utrecht.
2022. Draagbare expositie ‘a series of walking white cubes’, diverse locaties: Oude Wolvenplein Gevangenis tijdens ‘Rondje Singel’, leegstaand winkelpand aan Steenweg 26 & Restaurant Karma Kebab, kunstmanifestatie CareFull, Art Utrecht, Utrecht.
2022. Expositie ‘Free Floating’, W139, Amsterdam.
2019. Expositie ‘Theatraal’, Frame.de.Galerie, Amersfoort.
2019. Gesamtkunstwerk Merwedefestival, Kanaal30, Utrecht.
2019. Wisselexpositie, Studio Bruis, Utrecht
2018. Expositie ‘Lust’, Scoop/Hardebollenstraat, Utrecht.

Publicaties

2022. ‘Een tentoonstelling meedragen’, door Maarten Buser, Care Full, Art Utrecht
2019. ‘Een theatermiddag die je zelf samenstelt’, door Adriënne Nijssen, Amersfoort NU